Foredrag “Hvordan lever børn i resten af verden?”

Foredrag om børn i verden

KOMMER SNART!!

Foredrag om børn ude i verden

Hvordan lever børn og deres familier ude i verden? Bliv klogere i dette online foredrag.
Nikolaj Wessel Witte har boet hos familier i Uganda, Usbekistan og Indonesien for at undersøge hvordan deres liv adskiller sig fra småbørnefamilier i Danmark.
 

Hvor længe ammer de i Usbekistan? Går de i vuggestue i Indonesien? Leger de med dubloklodser i Uganda?
Som far til en skøn, lille datter der går i vuggestue, kender jeg de spørgsmål som vi nybagte forældre bakser med. Og jeg blev nysgerrig: Hvad bakser forældre med i resten af verden?
Hvad kan vi lære, hvordan kan vi reflektere over vores eget forældreskab og hvordan kan vi spejle os selv i de andre familier?
Vores danske hverdag som småbørnsfamilier er fyldt op med travlhed, økobananer, vuggestuer, parfumefri bleer, søvnrytmer og spisevaner, salt eller ej, sukker nej tak og tusind andre meget vigtige spørgsmål, men ved at høre hvordan småbørnsfamilier lever ude i den store verden, bliver
vores horisont som forældre meget videre.
Jeg har inviteret min egen lille familie med ud til en håndfuld familier fordelt på hele verden. Disse familier har lige som mig små børn og elsker dem uden tvivl lige så meget. Men hvordan lever de?
Ud over mødet mellem vores familier og vores børn snakker jeg med forældrene, leger med børnene og spørger ind til deres liv.

Et foredrag der ændrede mit liv

Foredraget er var en del af et projekt som Nikolaj Wessel Witte lavede for DANIDA. Det er i alt afholdt omkring 100 gange ude i børnehaver, på biblioteker, hos mødregrupper og andre steder hvor forældre til småbørn mødes.

Udover at have påvirket mange mennesker som tilhører ændrede det også Nikolajs egen opfattelse af det at være far, det at være forældre og det at være en familie.

Det var nye universale værdier der stod tydeligt frem. Det var mere nærvær og tilstedeværelse som gav familierne værdi.

På mange måder var projektet om Klodensbørn en legitimering til en livsstil som skulle definerer Nikolajs fremtid.

 

Fakta om foredraget om børn ude i verden

Foredragsholder Nikolaj Wessel Witte fortæller om hvordan familierne levede, hvordan de tænkte og hvordan de så på livet. Nikolaj Wessel Witte er far i Globetrotterfamilien der her rejst i otte år on and off. Kom herover på Facebook og se meget mere om Globetrotterfamilien.
Få besked når nye foredrag kommer online


Del foredraget ->

Facebook
Twitter
LinkedIn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *